Duurzaam wonen volgens AM

Stelt u zich een woning voor die van alle comfort is voorzien, waarin je gezond kunt leven en die daarnaast ook nog eens goed betaalbaar en waardevast is. AM ontwikkelt woningen die we zo hebben ontworpen dat we de kwaliteit van wonen kunnen verhogen en tegelijkertijd klimaatverandering tegen gaan. Het creëren van een duurzame leefomgeving zowel in als om het huis. Dat is waar wij naar streven.

Download hier de toelichting van de EPC-GPR methode

Natuur en Duurzaamheid in de Zuidrand, Hoofddorp

De Gemeente Haarlemmermeer heeft de brochure Natuur en Duurzaamheid, Zuidrand Hoofddorp uitgegeven. De Zuidrand is een gebied van 150 meter breed en zo’n vier kilometer lang, van Floriande tot en met De President, tussen de Bennebroekerweg en de Nieuwe Bennebroekerweg.

Het project ZuiderHoeven maakt onderdeel uit van dit gebied en de gemeente Haarlemmermeer heeft hogere eisen dan normaal (Bouwbesluit) gesteld aan duurzaamheid in deze wijk.

U kunt de brochure hier downloaden.

Energiezuinig

De woningen zijn zeer energiezuinig. Met een energieprestatie (EPC) van 0,4 of lager. Hierdoor is de woning betaalbaar in gebruik;

Verwarming

Het duurzame vloerverwarmingssysteem is comfortabel en gezond. Zo is er minder stofcirculatie en een aangename warmteafgifte;

Gezondheid

De combinatie van gezonde materialen, een goede ventilatie en comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woningen een positieve impact hebben op de gezondheid van de bewoners.

Isolatie

De schil van het gebouw is hoogwaardig geïsoleerd met driedubbele beglazing en hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Dat bespaart stookkosten en maakt de woningen tochtvrij;

Zonnepanelen

De woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. Zo wekt u zelf groene energie op, dat is betaalbaar en goed voor het klimaat;

Verwarmingssysteem

De woningen zijn voorzien van een warmtepomp die de woningen voorziet van verwarming door middel van vloerverwarming en warmtapwater door middel van een elektrische boiler. Dit systeem zorgt er voor dat de woningen energiezuinig zijn en een verhoogd wooncomfort hebben.

Water

De moderne kranen zorgen voor een zuinig watergebruik. Als u kiest voor eco-kranen of een regenton kunt u zelfs meer water besparen. En wist u dat u met een groene tuin de waterhuishouding van Nederland helpt?

Ventilatie

De woningen zijn voorzien van een ventilatiesysteem die de luchtkwaliteit altijd op een hoog niveau houdt. Dat maakt de woning aangenaam en gezond;

Materialen

Voor het houtwerk wordt zoveel als mogelijk FSC of PEFC gecertificeerd hout toegepast. Dat betekent dat het duurzame bron heeft. Ook wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled beton.

Flora en Fauna

In de openbare ruimte komt veel groen terug. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit, waterberging en maakt de wijk ook aantrekkelijker om te wonen;

Toekomstwaarde

Uw woning is helemaal klaar voor de toekomst. Zo is de woning onderhoudsarm ontwikkeld en is er gebruik gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan.

Duurzame Bouwplaats

Op de bouwplaats wordt het energieverbruik al beperkt door toepassing van ledverlichting waar mogelijk, schemerschakelaars en geïsoleerde bouwketen. Ook werkt de aannemer met een slimme logistiek waardoor er minder vrachtverkeer nodig is op de bouwplaats en in de omgeving. De overige energie die gebruikt wordt is allemaal groene stroom. Door een goed afvalmanagement wordt het merendeel van al het afval op de bouwplaats gerecycled.