Wat komt er op mij af

De aankoop van een nieuwbouwwoning is een vooral een leuke maar soms ook hectische periode, er komt namelijk veel bij kijken. Daarnaast komt u als koper voor veel belangrijke keuzes te staan. Om het proces inzichtelijk te maken, hebben wij acht stappen voor u op een rij gezet: van oriëntatie tot en met de oplevering van de woning! Op deze manier weet u wat u kunt verwachten!
Stap
1

Geïnteresseerd? Maak een afspraak met de makelaar

Stap 1

De zoektocht naar een nieuwe woning begint met twee cruciale vragen: Waar wilt u wonen? En hoe wilt u wonen? Een mooie plaats om die zoektocht te beginnen is de projectsite van ZuiderHoeven. Daar vindt u alle informatie over het project en de kenmerken, plattegronden, prijzen en unieke mogelijkheden van de woningen. Als u uzelf na uw onderzoek op de projectsite al ziet wonen in ZuiderHoeven, kunt u zich als geïnteresseerde aanmelden op de projectsite. Vanaf dat moment blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het project door middel van de nieuwsbrieven die u ontvangt van de Verkoopmanager van AM. Op de website vindt u bovendien de Digitale Brochure, waarin u nader kennis kunt maken met het project, de woningtypes en de omgeving.

Is uw oog gevallen op één van de woningen van ZuiderHoeven? Schrijf u dan in via de website. Wanneer u een woning krijgt toegewezen, neemt de makelaar contact met u op voor een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek vertelt de makelaar u alles over de unieke mogelijkheden van de woning van uw keuze. Wilt u een uitbouw, een dakkapel, of een extra badkamer? Uw makelaar helpt u om een verantwoorde keuze te maken en uw woonwensen te matchen met uw financiële mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat bouwkundige kunnen worden meegefinancierd? Na afloop van het gesprek krijgt u alle kopersinformatie mee naar huis om alles nog eens rustig door te nemen. En als u vragen heeft die niet door de makelaar kunnen worden beantwoord, nemen de AM Verkoopmanager of uw Woonadviseur contact met u op om deze te beantwoorden.

Stap
2

Regel uw financiering

Stap 2

Na uw gesprek met de makelaar weet u het zeker: u heeft uw droomwoning in ZuiderHoeven gevonden! Nu u op het punt staat om een nieuw huis te kopen, heeft u een hypotheek nodig waarmee u uw woonwensen kunt realiseren en tegelijkertijd lekker kunt leven. Misschien heeft u al een vrijblijvende afspraak gehad met Hetkangewoon.nl. Direct voorafgaand of aansluitend aan uw gesprek met de makelaar heeft u al kennisgemaakt met de hypotheekadviseur van Hetkangewoon.nl, die u vrijblijvend kan adviseren om tot een weloverwogen keuze te komen. Op de website Hetkangewoon.nl kunt u zelf al verschillende hypotheekaanbieders vergelijken. Na het eerste vrijblijvende gesprek kunt u er voor kiezen om uzelf verder te laten adviseren door de hetkangewoon.nl adviseur. Wanneer u de hypotheek gereed heeft, stuurt u de stukken naar de notaris. De gegevens van de notaris vindt u op het koopcontract.

Stap
3

De officiële aankoop van uw nieuwe woning!

Stap 3

Na afloop van het eerste gesprek met de makelaar, plant deze direct een tweede afspraak met u in. Bent u ervan overtuigd dat de woning van uw keuze alle mogelijkheden biedt om uw woonwensen te realiseren. En zijn al uw (voorlopige) vragen beantwoord en heeft u de financiering rond? Dan kunt u tijdens het tweede gesprek het koopcontract tekenen, nadat de makelaar het contract heeft toegelicht en u eventuele bouwkundige opties in het koopcontract heeft laten opnemen.
Met het tekenen van het koopcontract heeft u een belangrijke stap gezet richting uw nieuwe thuis; van harte gefeliciteerd! Hoog tijd om uw Woonadviseur te ontmoeten, die u gaat begeleiden bij het creëren van uw eigen thuis in ZuiderHoeven. 

In het aankoopproces van uw woning zit nog één officiële stap opgenomen; de passering bij de notaris, oftewel de ondertekening en inschrijving van de transportakte en de hypotheekakte. In de transportakte wordt de overdracht van de grond geregeld. In de hypotheekakte wordt de hypotheek vastgelegd. Dit is pas mogelijk wanneer er voldaan is aan alle opschortende voorwaarden zoals opgenomen in de koop- en aannemingsovereenkomst (minimum verkooppercentage behaald, gronden in eigendom van AM en uitgifte van een onherroepelijke omgevingsvergunning). 

Stap
4

Maak uw wensen kenbaar bij de woonadviseur!

Stap 4

In de tussentijd breekt zoals gezegd de fase aan waarin u van uw nieuwe huis in ZuiderHoeven ook echt uw nieuwe thuis gaat maken. En daar komt nogal wat bij kijken, want als kersverse huizenbezitter staat u voor een flink aantal keuzes. Wij zijn van mening dat u die keuzes niet alleen hoeft te maken en daarom krijgt u tijdens uw reis naar een nieuwe woning begeleiding van uw persoonlijke Woonadviseur. 

Om het u gemakkelijk te maken, krijgt u van uw Woonadviseur een activatiecode waarmee u toegang krijgt tot uw persoonlijke ditismijnthuis.nl omgeving, waar u onder meer: 

  • Eenvoudig en snel één-op-één kunt communiceren met uw Woonadviseur
  • Alvast kennis kunt maken met uw buren op het forum
  • Al uw belangrijke documenten en afspraken eenvoudig en overzichtelijk op één plek kunt beheren

Daarnaast nodigen we u in deze periode uit voor een informatieavond, waar de Verkoopmanager en Woonadviseur u meer vertellen over alle stappen in uw reis naar uw nieuwe thuis, de kenmerken en mogelijkheden van de woningen, een prognose geven van de bouwplanning en de verwachte oplevering. Daarnaast is deze bijeenkomst natuurlijk uitermate geschikt om alvast uw nieuwe buren te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

Standaard opties

Uw Woonadviseur begeleidt u bij het maken van keuzes met betrekking tot de beschikbare bouwkundige opties. 

Daarbij zorgt uw Woonadviseur er via uw persoonlijke ditismijnthuis.nl omgeving voor dat u altijd op tijd op de hoogte bent van de deadline van diverse opties. Die deadlines werken als volgt: wanneer o.a. het vastgesteld verkooppercentage van het totaal te verkopen woningen is bereikt, wordt de startdatum van de bouw vastgesteld. Aan de hand van deze startdatum en de uitvoeringplanning worden de deadlines voor de diverse opties vastgesteld. Bij voorkeur worden twee deadlines vastgesteld: één voor ruwbouwopties (o.a. indelingsaanpassingen, openslaande deuren, dakramen, dakkapellen, buitenlichtpunten) en één voor afbouwopties (tegelwerk, electrapunten), eventueel gefaseerd per bouwblok. Wanneer u een woning koopt nadat de bouw is gestart, wordt in overleg met uw Woonadviseur gekeken welke opties technisch nog mogelijk zijn. 

Individuele opties

Als u individuele, aanvullende ruw- en/of afbouwwensen hebt, die niet zijn vermeld in de koperskeuzelijst, zal de Woonadviseur deze in behandeling nemen en overleggen met het projectteam over de technische haalbaarheid. De eventuele meerprijs van uw wens, alsmede de eventuele consequenties voor de bouwtijd worden berekend en aan u teruggekoppeld.

Stap
5

Bezoek de showrooms en kies uw keuken en badkamer!

Stap 5

Uw Woonadviseur verwijst u door naar de showrooms, waar u uw individuele wensen met betrekking tot de keuken (zie ook de vtwonen Sfeerbrochure), het tegelwerk en het sanitair kenbaar kunt maken. Meestal kunt u kiezen uit drie type uitvoeringen:

Basis

U kiest voor de uitvoering met aansluitingen zoals vermeld staat in de verkoopdocumentatie.

Luxe

U stelt naar eigen inzicht uw uitvoering samen binnen de van te voren vastgestelde mogelijkheden bij de geselecteerde showroom(s).

Casco

Wanneer u ervoor kiest om uw keuken samen te stellen bij een andere (niet geselecteerde) keukenshowroom, wordt alleen het leidingwerk geïnstalleerd en komen de kosten voor de standaard uitvoering voor u te vervallen.

Stap
6

Blijf op de hoogte tijdens de bouw van uw woning!

Stap 6

Tijdens de bouw van uw woning blijft uw Woonadviseur uw persoonlijke aanspreekpunt voor al uw vragen en opmerkingen, die u eenvoudig en snel kunt stellen via het berichtencentrum op uw persoonlijke ditismijnthuis.nl omgeving. Daar vindt u bovendien altijd het laatste nieuws over de voortgang van de bouw, foto’s van de bouwplaats en alle andere belangrijke ontwikkelingen en activiteiten rondom uw nieuwe thuis. Bovendien kunt u alvast kennismaken met uw nieuwe buren en tips en ervaringen delen op het forum. Verder plaatsen we regelmatige inspirerende blogs over woonthema’s zoals woonstyling en comfortabel en energiezuinig wonen.

Daarnaast nodigt uw Woonadviseur u tijdens de bouw ook enkele malen uit voor een bouwplaatsbezoek. Daar wordt u door één van onze trotse bouwers rondgeleid op de bouwplaats. Een prachtige gelegenheid om de voortgang van de bouw van uw nieuwe thuis te volgen, gezellig bij te praten met uw toekomstige buren en uw vragen te stellen aan de bouwplaatsmedewerkers ter plaatse.

Stap
7

Gefeliciteerd! U ontvangt de sleutels van uw nieuwe huis!

Stap 7

Eindelijk, het moment waarop u uw nieuwe thuis krijgt opgeleverd komt naderbij. Uw Woonadviseur nodigt u uit voor de voorschouw én de oplevering van de woning. Deze afspraak wordt overzichtelijk weergegeven in uw persoonlijke planning. Daarnaast kunt u op uw persoonlijke ditismijnthuis.nl omgeving alvast lezen wat er allemaal komt kijken bij de oplevering van uw woning. Zo helpen we u om niets te vergeten in deze spannende periode.

De voorschouw

De voorschouw is een vooropname van de woning voor de uiteindelijke formele oplevering. De voorschouw vindt plaats minimaal één week voor de oplevering. U wordt in de gelegenheid gesteld de woning te inspecteren (schouwen), al dan niet in aanwezigheid van een medewerker van BAM Wonen.

De oplevering

Voor de aanvang van de oplevering legt de uitvoerder de opleverprocedure uit. Tijdens de rondgang door de woning geeft hij of zij een korte uitleg over de in de woning aanwezige installaties en geeft hij/zij handige tips over de nieuwe woning. Alle eventuele onvolkomenheden worden genoteerd op het Proces Verbaal van Oplevering (PVO). U kunt er voor kiezen een onafhankelijke derde partij in te schakelen om u hierbij te ondersteunen (bijv. Vereniging Eigen Huis). Eventuele geconstateerde onvolkomenheden worden door BAM Wonen in overleg met u verholpen.

Als alle betalingstermijnen zijn voldaan, de oplevering is voltooid en het Proces Verbaal van Oplevering (PVO) is ondertekend, krijgt u de sleutel van uw nieuwe woning officieel overhandigd. Gefeliciteerd; tijd om te gaan genieten van uw nieuwe thuis! 

Bij de sleuteloverdracht krijgt u uw persoonlijke Woonwenkenboek. Hierin staat alle relevante informatie over het onderhoud van uw nieuwe woning.

Stap
8

Maak van uw huis uw thuis!

Stap 8

Na de sleuteloverdracht is het tijd om van uw nieuwe huis uw nieuwe thuis te maken en het te laten afwerken en inrichten naar uw eigen smaak! Heeft u inspiratie nodig? Op uw persoonlijke omgeving kunt u de inspiratieblogs over woonstyling allemaal rustig teruglezen. 

Mocht u na oplevering onverhoopt nog klachten hebben, dan kunt u deze melden aan uw Woonadviseur Service en Onderhoud. Deze is – zoals u dat inmiddels gewend bent – makkelijk bereikbaar via uw persoonlijke ditismijnthuis.nl omgeving. Uw Woonadviseur Service en Onderhoud neemt uw verzoek in behandeling en geeft u zo spoedig mogelijk terugkoppeling. 

Als u – na enige tijd in uw huis te hebben gewoond – wat wilt aanpassen, of het is tijd voor onderhoud, vind u op uw persoonlijke ditismijnthuis.nl omgeving bovendien alle belangrijke informatie over uw woning. Ook handig wanneer u uw woning later weer wilt verkopen.